Udrofobia


Udrofobia pare a fi cea mai recentă "achiziţie" în panoplia tulburărilor anxioase.

Prevalenţa acestei fobii în societate nu este condiţionată de sexul persoanei afectate ci, mai degrabă, de statutul social al acesteia. Ciudat însă, spre deosebire de alte tulburări psihice, udrofobia pare a fi contagiosă, cele mai pregnante căi de răspândire a bolii fiind snobismul şi prostia.

Portretul robot al bolnavilor de udrofobie poate fi diferenţiat, pe sexe, astfel:

Bărbaţi
Bărbaţii udrofobi sunt, de obicei, indivizi emasculaţi, cu o viaţă sexuală oarecum sporadică sau inexistentă, politicieni sau gurişti TV, care-şi împart viaţa cu femei urâte şi/sau dominatoare, locuiesc încă la părinţi şi sunt proşti de put. Consumul de alcool, aşa cum ne arată cazul unui bolnav, politician predispus la accidente de circulaţie, constituie o circumstanţă agravantă a bolii. Există un singur caz, până acum, de bărbat care întruneşte simultan mai multe din aceste condiţii: este gurist TV, trăieşte cu o femeie dominatoare, locuieşte la părinţi şi e prost de pute.

Femei
Femeile udrofobe sunt, de obicei, persoane frustrate sexual sau frigide, cel mai adesea urâte ca noaptea dar cu aere de cadână, şpicheriţe la TV ori paraşutate în politică pe bază de amantlâc cu politicieni udrofobi sau şantaj asupra acestora.
Dintre cazurile studiate cel mai frapant este cel al unei curve ordinare, "prestând" sub acoperire jurnalistică, supranumită "agentul 0069", implicată cu ceva vreme în urmă într-un scandal sexual cu un diplomat străin.

În cazul ambelor sexe se observă aceleaşi manifestări clinice, subiecţii fiind efectiv obsedaţi de un anumit nume pe care îl rostesc la fiecare cinci minute, fie în intervenţii cu caracter peiorativ, fie în întrebări prin care încearcă să obţină de la interlocutori o reacţie cu negativă la adresa persoanei ce poartă respectivul nume.

Tratamentul ştiinţific al udrofobiei este deocamdată incert, există însă o incantaţie în limba engleză care, repetată ori de câte ori este nevoie, ar putea avea efecte surprinzătoare asupra bolnavilor: GET A LIFE!

Publicat de: Mihai (C.T.)
Data: 20 decembrie 2009 (23:28)
Arhivat în: , , , , ,

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign |

hit counter for blogger