Amboseli, căminul zeilor


Parcul Naţional Amboseli este un teritoriu de 390 km², poziţionat la 260 km depărtare de capitala kenyană Nairobi, în apropierea graniţei cu Tanzania, în inima teritoriului celebrilor Maasai.

Declarat de UNESCO Rezervaţie a Biosferei în 1991, parcul oferă oportunitatea unui safari african ideal pentru familiile cu copii. Traficul turistic este redus, natura înconjurătoare îţi taie răsuflarea, accesul dinspre Nairobi este facil iar membrii tribului Maasai sunt prietenoşi şi dornici să-şi împărtăşească experienţa de viaţă şi moştenirea culturală.

Muntele Kilimandjaro, ale cărui piscuri înzăpezite se înalţă maiestuos până la 5.895 de metri, oferă un fundal spectaculos pentru fauna specific africană ce poate fi admirată la tot pasul: elefanţi, lei, leoparzi, rinoceri, bivoli, gheparzi, o întreagă colecţie de animale de savană răsfirată de-a lungul şi de-a latul imensei savane.
Unul din cele mai bune locuri în care elefanţii africani pot fi observaţi şi studiaţi în mediul lor natural este zona cabanei Ol Tukai, un adevărat hotel în inima sălbăticiei. Copiii în special au ocazia să beneficieze de excursiile per-pedes, în compania ghizilor şi naturaliştilor Maasai, adevărate mini-aventuri în care jocurile se îmbină cu iniţierea în tehnicile de vânătoare ale băştinaşilor precum şi cu activităţi cu caracter educativ.

Adulţii au la dispoziţie un întreg arsenal de relaxare care include incursiuni motorizate în inima teritoriului, spectacole cu dansuri tradiţionale Maasai sau, de ce nu, dulcea leneveală sub soarele african, în apropierea piscinei şi a barului aferent.

Publicat de: Mihai (C.T.)
Data: 16 septembrie 2010 (09:00)
Arhivat în: , ,

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign |

hit counter for blogger