2011: Operaţiunea Ciolanu'


De mâine s-a terminat cu şmecheria, începe sesiunea parlamentară.
PDL vine cu două proiecte strategice. Va încerca mai întâi sodomizarea alianţei contra naturii patronată de Felix prin introducerea forţată a UNPR-ului în Birourile Permanente şi comisiile de specialitate, în încercarea de a reduce toxicitatea acestor foruri. Dacă această manevră le reuşeşte urmează adevărata piatră de încercare, modificarea Constituţiei în scopul de a îngreuna o nouă lovitură de stat de genul celei din 2007.

Alianţa Partidelor Unite în Lupta Antibăsescu, sau cum naiba urmează a se numi noul copil de suflet al turnătorului Voiculescu vine la rândul ei cu un nou proiect vechi de câţiva ani: suspendarea Preşedintelui şi facilitarea îngropării dosarelor penale. În acest scop au pus la punct un plan minuţios, atât de elaborat încât poate capota la orice adiere de vânt. Disperare mare dom'le, n-ai ce-i face.

Ambele grupări parlamentare se vor bate în această sesiune şi pentru modificarea mai multor proceduri electorale. De remarcat poziţia PSD care, deşi "sondajele de opinie" trâmbiţate de RTV şi A3 sunt clare, se teme ca dracu' de tămâie de un partid care mai are doar 3 sau 4 procente din intenţia de vot a populaţiei. Paradoxal, nu-i aşa? Ori sondajele nu sondează bine ori PDL e superpartidul capabil să fure voturi până ajunge de la 3 la peste 50 de procente.

Va continua şi în această sesiune zgomotul de fond menit să pună beţe în roate oricărui act coerent de guvernare. PDL va trece proiectele de legi dar numai după ce se vor rezolva miile de contestaţii depuse de Tonta-Antenescu la Curtea Constituţională, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchet, DNA, Salvare, Poliţie, Pompieri, Asociaţia Liftierilor etc.

Am fi crezut că, după ce pe tot parcursul lui 2010 a mâncat ciuperci  despre incompetenţa Guvernului, măreaţa şi minunata Opoziţie va începe anul 2011 cu un baraj de propuneri legislative atât de competente încât să fie votate de majoritatea parlamentarilor - indiferent de culoarea politică - şi astfel incompetenţii din Guvern să fie puşi în faţa faptului împlinit.

Din câte am auzit însă respectivele ciuperci s-au dovedit a fi halucinogene, onor Opoziţia revenind cu obstinaţie la vechea marotă: moţiunile de cenzură, prima dintre ele urmând a fi depusă prin primăvară. Întrebarea mea este de ce aşa târziu tavarişci? Eu zic să puneţi câte una din 10 în 10 zile, începând din 10 Februarie, ca să aibă şi gurnaliştii ceva de rumegat ce dracu'!

Publicat de: Mihai (C.T.)
Data: 31 ianuarie 2011 (09:00)
Arhivat în: , , , , , , , ,

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign |

hit counter for blogger