Iar ne pupăm?



Este incredibilă încăpăţânarea cu care Traian Băsescu persistă în greşeala de a-i considera pe pucişti posibili parteneri. A făcut-o în 2007 şi l-a costat (mai bine zis ne-a costat) o face din nou şi ne va distruge.

Este inadmisibil ca, după ce ai declamat lovitura de stat, în loc să porneşti fără întârziere o acţiune de epurare juridică - atât a puciştilor cât şi a colaboraţioniştilor - tu să ieşi ca prostu' cu mâna întinsă în "Piaţa Independenţii" sperând ce? Că leoarbele bolşevice vor fi deprins tainele democraţiei în ultimele 10 minute? Că un om ca Dragnea - care, printre altele, are la activ o tentativă de asasinat (pusă la cale împreună cu Marius Pieleanu şi Alessandra Stoicescu) asupra lui Marcel Hoară - se va transforma brusc din comisar în apostol? Că derbedei ca Ponta şi Şova nu vor găsi subterfugii şi nu vor răstălmăci evidenţa pentru a prezenta o situaţie falsă şi a îndemna la acţiuni de stradă?

Asta vă aşteaptă, de fapt ne aşteaptă pe toţi, domnule Preşedinte! Indecizia şi împăciuitorismul vor genera manifestaţii de stradă cu caracter violent. Lăsaţi-le (din nou) timp bolşevicilor să-şi revină şi vom avea străzile pline de sindicalişti oţărâţi şi "pensionari militari", "cadre" precum ţoapa mioritică care a pierdut "6 meleoane" la pensie şi s-a dus în vizită la Vila Dante, poporu' lu' Vanghelie şi neamurile lor de sub comanda Olguţei, oamenii muncii din Mehedinţi etc.

Acolo duce mişcarea dvs. "democratică" domnule Preşedinte! Încă doi ani de instabilitate politică şi nelinişte socială - sper că nu vă faceţi iluzii că PDL va câştiga ceva la parlamentarele din toamnă, nu cred că sunteţi naiv. Democraţia nu înseamnă prostie şi nu înseamnă lipsă de fermitate în impunerea acelor acţiuni legale menite tocmai să protejeze democraţia.

Inacţiunea, noncombatul, lipsa de fermitate, paternalismul sunt atitudini care, mult mai devreme decât vă închipuiţi, vă vor aduce în situaţia Iuliei Timoşenko. Şi atunci nu va mai fi nimic de făcut!

Publicat de: Mihai (C.T.)
Data: 30 iulie 2012 (11:06)
Arhivat în: , , , , , , , ,

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign |

hit counter for blogger