2010: Creştere economică revizuită

1,3%. Aceasta este creşterea economică pentru anul viitor anunţată de ministrul interimar al finanţelor, Gheorghe Pogea. Această rată de creştere, care modifică radical vechea estimare de 0,5%, are, după spusele ministrului, girul FMI, deşi Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI la Bucureşti, nu a pomenit nimic despre o creştere economică mai mare în declaraţia de presă susţinută la încheierea discuţiilor pe tema bugetului.

Schiţa bugetului pe anul viitor, care a primit acceptul FMI, cuprinde o serie de măsuri dure, cea mai importantă dintre acestea fiind reducerea fondului de salarii cu 0,3% din PIB (aproximativ 370 milioane de euro), bani care urmează a fi economisiţi prin reduceri ale cuantumurilor salariale sau prin disponibilizări.
Ministerul Finanţelor, cel puţin în declaraţiile de până acum, pare a înclina balanţa în favoarea celei de-a doua variante, ministrul Pogea anunţând public, încă din toamnă, că, în 2010, urmează să fie disponibilizat circa 10% din personalul bugetar (aproximativ 140.000 de angajaţi).

Publicat de: Mihai (C.T.)
Data: 16 decembrie 2009 (23:13)
Arhivat în: , , , ,

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign |

hit counter for blogger