IRAK: Expozii ucigătoare

Cel puţin 23 de persoane au fost ucise şi alte 57 au fost rănite azi de doi atentatori sinucigaşi în Ramadi, oraş din provincia Anbar, vestul Irak-ului.

La ora 6:30 GMT (9:30 ora locală) o maşină condusă de un terorist sinucigaş a explodat într-o intersecţie din centrul oraşului, în apropierea sediului administraţiei regionale.

30 de minute mai târziu, un alt terorist sinucigaş, pedestru de această dată s-a aruncat în aer la intrarea în clădirea ce adăposteşte birourile consilierilor regionali.

În cel de-al doilea atentat a fost rănit şi guvernatorul provinciei, Qassim Mohammed Abid, care ieşise din birou şi se pregătea să plece spre locul primului atentat pentru a efectua o primă evaluare a pagubelor.

Televiziunea oficială a transmis, la un moment dat, că guvernatorul a fost ucis în explozie dar aceast ştire a fost prompt dezminţită de adjunctul său Hikmet Khalaf.

Conform unui medic din personalul unui spitalul din Ramadi guvernatorul provinciei a fost adus la acel spital pentru a i se acorda primul ajutor, fiind apoi preluat de forţele armate americane pentru a-i acorda tratament de specialitate într-un spital aflat în administrarea acestora.

Ahmed Rushdi, jurnalist independent din Bagdad a declarat pentru Al Jazeera:
"În acest moment în Anbar au fost impuse restricţii de circulaţie. pe străzi pot circula doar autovehiculele poliţiei şi ambulanţele. Toţi membrii consiliului  şi ai guvernului regional au fost răniţi."

Provincia Anbar a fost în centrul revoltei sunniţilor irakieni împotriva învaziei aliate din 2003 dar a fost relativ securizată după ce triburile locale au acceptat sprijinul forţelor americane în 2006.

Aceste atacuri sunt, probabil, doar un preludiu a ceea ce va urma în perspectiva alegerilor programate să aibă loc în Martie 2010.

Publicat de: Mihai (C.T.)
Data: 30 decembrie 2009 (13:18)
Arhivat în: , , , ,

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign |

hit counter for blogger