Revelaţii scientologice (I)


Contrar concluziei ce s-ar putea desprinde la o privire sumară asupra denumirii acestui cult, scientologia nu are nimic ştiinţific în esenţă. Este doar rodul minţii mai mult sau mai puţin deranjate a unui singur om: scriitorul de SF L. Ron Hubbard. Această nouă "religie" nu are nici un fel de contact cu realitatea şi manipulează concepte de genul extratereştrilor care ataşază tetani de corpurile umane.

Documente secrete ale sectei, ajunse la cunoştinţa opiniei publice prin diverse căi oculte, vorbesc despre Xenu, liderul unei confederaţii galactice de acum vreo 70-80 de milioane de ani care a constatat că are o problemă cu suprapopularea. În consecinţă, şi-a luat navele şi a uşchit-o către Pământ unde ştia el că e loc viran. Odată ajuns aici, le-a dat drumul compatrioţilor (tetani) de pe nave şi i-a cazat în vulcani da' ăia n-au stat cuminţi şi au început să contamineze oamenii făcându-le rău.

Asta-i, în mare, povestea mai mult sau mai puţin oficială din spatele Scientologiei, o probă de science-fiction de o calitate mai mult decât îndoielnică. Ceea ce stă însă la baza cultului scientologic - o dovadă indubitabilă a doctrinei după care se ghidează liderii Bisericii Scientologice (apropo, ştiaţi că Tom Cruise este Hristosul scientologilor?) - sunt măreţele cuvinte rostite de Hubbard într-unul din rarele momente de luciditate:
"Este ridicol să scrii pentru un penny pe cuvânt. Dacă vrei cu adevărat să faci un milion de dolari, înfiinţează-ţi o religie."

(Episodul următor)

Publicat de: Mihai (C.T.)
Data: 9 octombrie 2010 (09:00)
Arhivat în: , ,

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign |

hit counter for blogger