Agentu' Tudor
Ruşii şi-au pierdut răbdarea dom'le. România trebuie neapărat scoasă din UE cât mai repede. Aşa că lăsară dreacu' diplomaţia şi ordonară "Suedezului" Radu Tudor (un vechi şi drag amic de-al lor) să "facă şi el ceva". Obedient din fire şi dornic să confirme vorba strămoşească, "ţiganu' tot ţigan", domnu' "ofiţer" puse de-o petiţie prin care cere nici mai mult nici mai puţin decât declanşarea procedurii de infringement. Ca să nu cadă singur de prost "agentu' tuciuriu" a mai convins neşte coledzi, printre care se numără şi o celebră şantajistă plus un prost cu pedale, să semneze respectiva scrisorică, pe care, cu curajul nebun care-l caracterizează, a plănuit s-o dea anonimă la PE.
Însărcinat cu strecurarea petiţiei pe uşa din dos a fost, nici că se putea altfel, un eurodeputat... PSD. Iată cum susţine bolşevicul autohton iniţiativa cozii de topor a bolşevicilor "big brother":
Însărcinat cu strecurarea petiţiei pe uşa din dos a fost, nici că se putea altfel, un eurodeputat... PSD. Iată cum susţine bolşevicul autohton iniţiativa cozii de topor a bolşevicilor "big brother":
Petiţia nr. 0733/2010, adresată de R.T., de cetăţenie română, însoţită de 3 semnături, privind posibila încălcare a dreptului la libertatea de expresie în legătură cu referirile din presă la Strategia Naţională de Apărare a României.
Petiţionarul consideră că Strategia Naţională de Apărare a României, recent aprobată de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, creează premizele unor abuzuri la adresa dreptului la liberă exprimare şi informare. Petiţionarul explică faptul că documentul menţionează „campaniile de presă la comandă, care au drept scop denigrarea instituţiilor de stat” drept o vulnerabilitate pentru statul român. Petiţionarul consideră că o asemenea referire este inacceptabilă şi subliniază faptul că urmează să fie adoptată o lege pentru punerea în aplicare a Strategiei Naţionale de Apărare. Conform petiţionarului, documentul a fost elaborat la iniţiativa Preşedintelui României şi ar justifica eventuale acţiuni din partea serviciilor secrete române şi a altor instituţii de aplicare a legii împotriva jurnaliştilor. El solicită intervenţia Parlamentului European pe lângă autorităţile române, pentru a le solicita modificarea documentului sau, în caz contrar, iniţierea de către Comisie a procedurilor privind încălcarea dreptului comunitar pentru încălcarea Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene şi a Convenţiei europene pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale (s.n.).
Informaţii:
- Petiţiile nr. 1924/2005 şi 1004/2005 vizau o chestiune similară şi, în ciuda caracterului sensibil al acestora, acestea au fost declarate admisibile.
- Petiţionarul doreşte ca petiţia sa să fie examinată în mod confidenţial (s.n.).
- Parlamentul României continuă (din septembrie 2010) să examineze propunerea.
- Petiţionarul a fost prezentat în mod oficial preşedintelui comisiei înainte de reuniunea comisiei din 29 septembrie 2010.
Recomandări:
- Se declară admisibilă;
- Se informează petiţionarul asupra conţinutului articolului 4.2 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, unde se subliniază faptul că securitatea naţională rămâne responsabilitatea exclusivă a fiecărui stat membru; nici Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, nici Convenţia privind drepturile omului şi a libertăţilor fundamentale nu extinde competenţele Uniunii Europene prevăzute de tratat. Cu toate acestea, interpretarea dată în petiţie ridică o îndoială în ceea ce priveşte conceptul de securitate naţională. Din acest motiv, şi fără a aduce atingere oricărei decizii pe fond, problema ar trebui să fie considerată admisibilă.