IRAN: Jurnalişti atacaţi

Începând din această dimineaţă, în Iran, au loc confruntări violente în urma deciziei opoziţiei de a organiza demonstraţii în masă.

Încă de ieri tensiunea se făcea simţită, membrii Gărzii Revoluţionare şi ai organizaţiei paramilitare Basiji utilizând fără parcimonie gaze lacrimogene ori iritante şi trăgând focuri de avertisment în încercarea de a dispersa o demonstraţie anti guvernamentală din centrul Teheranului.

Relatările de pe website-urile opoziţiei nu sunt credibile întrucât nu pot fi verificate (jurnaliştilor străini le este interzis accesul în zonele unde au loc demonstraţii) dar, din relatările unor martori oculari, se desprinde imaginea unor grupuri de manifestanţi formate pe unul din principalele bulevarde ale capitalei.

Există informaţii despre forţe de securitate ce au atacat sediul ISNA (agenţie de ştiri iraniană) după ce câţiva protestatari s-au adăpostit în clădire.
"I-au spart capul unui jurnalist şi au bătut cu bestialitate un alt angajat", relatează un martor ocular. ISNA a continuat să funcţioneze normal şi a emis un comunicat, după incident, în care confirmă rănirea unuia dintre reporteri, fără a specifica cine este de vină.

Peste tot în Teheran poliţia şi membrii forţelor de securitate intervin din ce în ce mai agresiv pentru a dispersa grupurile formate, fără a ţine seama că unii ar putea să nu fie manifestanţi anti guvernamentali ci doar cetăţeni ce doresc să celebreze împreună festivalul religios Shia ce are loc anual între 26-27 Decembrie.

Publicat de: Mihai (C.T.)
Data: 27 decembrie 2009 (11:00)
Arhivat în: , , , ,

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign |

hit counter for blogger