La două capete: Gambitul Boc


Greu de desluşit obiectivul urmărit de Preşedinte prin desemnarea lui Emil Boc pentru a forma un nou guvern.

Întâmpinată cu reacţii din cele mai diverse, de la vechea placă, de acum zgâriată şi crăpată ce a răsunat din răguşitele patefoane ale PSD+PNL până la trâmbiţele asurzitoare al PD-L, nominalizarea poate ridica multe semne de întrebare, justificate sau nu.

În fond problema guvernului Boc I nu a fost Emil Boc. Adevăratele probleme au fost cauzate de pesediştii din guvern, opozanţi acoperiţi cu misiunea de a pune beţe în roate, precum şi alte câteva personaje, cel puţin nepotrivite, din tagma cuplului de comici vestiţi Berceanu-Videanu.

Deşi aparent arogantă şi făcută din spirit de frondă, decizia lui Traian Băsescu de a crea un guvern Boc II are la bază un calcul politic extrem de temeinic.

Pe de o parte, dacă noul executiv este validat de Parlament, Preşedintele are garanţia că va putea controla activitatea Guvernului astfel încât să poată fi demarate iniţiativele necesare operaţiunii de reformare a statului.

Pe de altă parte, dacă guvernul Boc II nu este validat, Traian Băsescu are ocazia să dizolve Parlamentul şi să declanşeze alegeri anticipate în încercarea de a modifica actuala configuraţie parlamentară care, după toate probabilităţile, are potenţialul de a frâna sau chiar stopa reforma.

Publicat de: Mihai (C.T.)
Data: 17 decembrie 2009 (19:44)
Arhivat în: , , , ,

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign |

hit counter for blogger