Capcana: Scurt metraj cu suspans


Madam Efectiv Storcescu, după ce s-a pupat (pe obraz că era în public) cu toată lumea la Congresul Partidului Sovietic Derahat, auzind că o trimite Turnătoru' cu măsuţa la aer liber că s-a cam împuţit, a zis s-o pună de-o regie. L-a sunat repede pe Gorjanu' Mustăcios, vechi amic de prin parcare, să-i ceară un scenariu.

Mare crai mare, Gorjanu' Mustăcios a ieşit rapid la înaintare şi i-a furnizat planul Guşteru'. Domniţa l-a citit cu sufletul la ureche (gura fiindu-i momentan ocupată) apoi, fuguţa, fuguţa l-a sunat pe Bizonu' Cioară de la Partidul De Lapidat.

Bizonu' Cioară, stătut fiind de ceva vreme, muşcă cu aprindere din măiastra întreprindere şi se prezintă pomădat şi parfumat, cu noaptea-n cap la filmare. Răspunse ce răspunse la acceaşi întrebare pusă de madam Storcescu în cinşpe mii de feluri până când apăru Gorjanu' Mustăcios în cadru. Ăsta fu' semnalu'.

Imediat prinseră Cetăţenii Revoltaţi ot Marean să huiuie, să înjure, să scuipe, să dea cu ouă, să bage texte tipărite la sediu în faţa camerei, să huiduie am zis? Am zis da nu-i bai, mai zic odată că văzui o naţionalitate conlocuitoare, bugetară la partid după haina-i de piele fină, care mai avea un pic şi-şi plesnea o venă. În ăst timp, Gorjanu' Mustăcios se dăduse mai încolo să nu fie "asociat". Din când în când revenea şi-şi clatina mustaţa, semn că a scăzut "revolta".

Bizonu' Cioară a rezistat eroic - sub paza agita(n)tă a asociatului madamei Storcescu, un fute-vânt de-i zice Pulanu' (cadrele ştie de ce) - a mai zis câte ceva din cărticica activistului populist - putea să zică şi Scrisoarea a III-a că oricum nu se auzea nimic - apoi a dat să plece. N-a ajuns prea departe fiind repede înconjurat de Grupul Cetăţenesc Rahova şi imediat luat sub protecţia coledzilor madamei Efectiv Storcescu. Protejat bine, la loc cu soare, direct în bătaia camerelor teve. Care l-au filmat mult, mult timp până au venit jandarmii şi l-au tras pe linie moartă.

Ţin să mulţumesc pe această cale specialiştilor ce mi-au oferit acest spectacol de sunet, lumină şi flegme. La mai mare băieţi şi fete şi la mai multe, fără grijă că nu faceţi nimic penal. Nimic penal în ţara asta de sub dictatură că-n alte părţi eraţi legaţi de mult fiindcă ce făcurăţi azi cu deputatu' se cheamă tentativă de omor.
_

Publicat de: Mihai (C.T.)
Data: 19 mai 2010 (17:00)
Arhivat în: , , , , ,

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign |

hit counter for blogger