Lacul Elementaita


Zona lacului Elementaita, cunoscută cu ceva vreme în urmă sub numele de Kekoy Ranch, conservă aspectul colonial al începutului de secol XX, puternic reliefat de clădirea din cărămidă roşie cu terase umbroase, o curte interioară spaţioasă, pereţi acoperiţi de lambriuri şi o cameră de zi dotată cu bibliotecă şi un şemineu masiv.

Lacul, amplasat strategic în apropierea autostrăzii Nakuru-Nairobi, la 30 de kilometri de lacul Nakuru şi 120 de kilometri de capitala kenyană Nairobi, este o adevărată Mecca pentru ornitologii profesionişti sau amatori din întreaga lume. Apele sale constituie un adevărat sanctuar pentru mai bine de 350 de specii de păsări, unele dintre acestea aflate pe lista scurtă a animalelor pe cale de dispariţie. 200.000 de flamingi, 3.000 de pelicani - printre care şi Marele Pelican Alb, specie protejată ce cuibăreşte pe o insulă din apropiere de Soysambu Ranch - plus alte mii de păsări acvatice populează luciul de apă a cărei adâncime rareori depăşeşte 1 metru.


Serviciile pentru turişti sunt variate şi bine administrate, Sanctuarul Soysambu oferind vizitatorilor ocazia de a petrece momente de vis, fie pe malul apei, fie într-un survol cu balonul, în contact direct cu natura sălbatică, aproape neatinsă de mâna omului. Complexul rezidenţial Elementaita, oferă cazare în condiţii moderne, camere cu baie şi terasă, restaurant, bar, piscină, toate acestea în inima unei superbe grădini de flori iar personalul este esenţa ospitalităţii africane: amabil, prietenos chiar, săritor şi întotdeauna bucuros de oaspeţi.

Publicat de: Mihai (C.T.)
Data: 24 septembrie 2010 (09:00)
Arhivat în: , ,

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign |

hit counter for blogger