Mafoame


Îl cunoaşteţi pe Mafoame? Nu? Mafoame C. Mafoame e totuşi un personaj destul de cunoscut şi nu se poate să nu-l fi întâlnit măcar odată în viaţă.

Mafoame e un tip complex, funcţionar la stat. Are un intelect aproape de medie şi un orgoliu de zece ori mai mare. Este întotdeauna bucuros să epateze cu gresia nou-nouţă şi cada cu hidromasaj din baia somptuoasei sale reşedinţe de trei camere de la etajul şapte al unui bloc din Ferentari.

Mafoame este omul care are rate la absolut toate băncile din România, doar trăieşte în capitalism şi nu se poate să nu aibă şi el o plasmă de doi metri în sufragerie, ultimul model de combină frigorifică în bucătărie şi o limuzină V6 în leasing parcată în spatele blocului.

Se trezeşte în fiecare dimineaţă în zori, pe la 9, şi la 10 e la servici. Răsfoieşte alene trei dosare şi scrie o sută douăzeci de mesaje cu înjurături pe bloguri până pe la 12:30 după care se plictiseşte de atâta muncă şi iese la o ţigară să comenteze cu amicii emisiunea lui Mihai Gâdea din seara precedentă.

La prânz, cu regularitate, Mafoame se întâlneşte cu casnica doamnă Mafoame în hol la Mariott şi intră amândoi, ţanţoşi, în restaurant pentru a lua masa. Doamna Mafoame nu poate găti, are o sensibilitate la buricele degetelor dobândită în tinereţe, pe vremea când era nevoită să se înjosească mulgând vaca în cătunul natal. Cât timp mănâncă amândoi vorbesc tare la iPhone-uri în timp ce se uită roată prin sală, să vadă dacă nu cumva îi recunoaşte cineva din cartier.

Seara, cât timp doamna este la fitness, Mafoame se întâlneşte în apropiere, la o terasă din Dorobanţi, cu câţiva colegi. În timp ce soarbe alene şi nonşalant din paharul cu Chivas, Mafoame înjură guvernul. Nenorociţii i-au tăiat salariul şi acum trebuie să facă un nou împrumut pentru a plăti liposucţia doamnei. Neapărat, la următorul miting al bugetarilor, iese şi el în stradă ce mama dracu'!

Şi ziceţi că nu-l ştiţi pe Mafoame? Uitaţi-vă cu atenţie în jur. Îl vedeţi pe tipul ăla care se căinează că nu-i ajung banii de la un salariu la altul? Ăla care-şi alimentează A6-le la benzinărie şi-l înjură pe Băsescu-Boc în timp ce se laudă că n-a muncit o secundă în viaţa lui că doar are serviciu "la stat". El e, Mafoame. L-aţi văzut? Bun! Acum, grăbiţi-vă să ajungeţi la cea de-a doua slujbă, să aveţi de unde plăti taxe şi impozite, doar nu vreţi să rămână Mafoame pe drumuri, nu? Sau mai rău, săracu', să ajungă coleg cu voi, la patron.

Publicat de: Mihai (C.T.)
Data: 6 octombrie 2010 (09:45)
Arhivat în: , , , , ,

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign |

hit counter for blogger