India: Problema musulmană (V)

Pentru că musulmanii sunt consideraţi spioni şi sabotori pakistanezi accesul acestora la slujbele din armată sau din domeniul serviciului public este extrem de limitat iar o poziţie înaltă în cadrul acestor servicii este practic imposibil de atins. Cu toate că reprezentanţii armatei indiene declară răspicat că religia nu este o problemă în rândul militarilor, statisticile ne spun că numai 2% din totalul militarilor sunt musulmani, asta în condiţiile în care situaţia materială a minorităţii musulmane este precară, ideală deci pentru un mediu de recrutare abundent.

Am putea vorbi aici şi despre poliţie care, poliţie fiind, consideră musulmanii infractori din oficiu, fiecare investigaţie determinând adevărate razii în rândul musulmanilor săraci. Închisorile sunt astfel umplute periodic cu membri ai acestei minorităţi, în marea lor majoritate tineri, care sunt expuşi unui mediu infracţional "profesionist", alcătuit nu numai din hoţi, tâlhari şi criminali ci şi din jihadişti înrăiţi. Acest mediu le asigură tinerilor încarceraţi o temeinică pregătire, ideologică şi practică, pentru o viitoare carieră de terorist.

Pentru musulmanii indieni, neglijaţi de stat, fără locuinţe decente, privaţi de educaţie şi îngrijire medicală corespunzătoare, refuzaţi la angajare chiar şi de armată, consideraţi de poliţie vinovaţi până la proba contrarie, escamotarea originii începe să devină o opţiune ce tinde să atingă rangul de fenomen în majoritatea oraşelor mari din India. Musulmanii "sub acoperire" adoptă nume hinduse, afişează în locuri cât mai vizibile reprezentări ale zeilor hinduşi, una peste alta îşi trăieşte viaţa exact ca un hindus. Ei îndrăznesc să-şi lepede masca numai în comunităţile de origine pentru că un asemenea gest făcut oriunde altundeva ar duce la pierderea mijloacelor de subzistenţă, clienţii, chiar şi cei mai vechi dintre aceştia, ar începe să-l ocolească, deşi serviciile oferite de musulmanul deconspirat şi calitatea acestora nu se modifică.

Peste toate acestea se adaugă propaganda deşănţată a dezaxaţilor islamişti înfuriaţi de apropierea manifestă a guvernului indian faţă de Israel precum şi influenţa negativă a mullah-ilor incompetenţi care profită de ignoranţa oamenilor simpli şi adaugă după bunul plac reguli şi legi "islamice" care, cel mai adesea, contavin preceptelor şi învăţăturilor Islamului.

Publicat de: Mihai (C.T.)
Data: 16 august 2010 (14:31)
Arhivat în: , , , , , , ,

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign |

hit counter for blogger