Cine toarnă gaz pe foc?


Trăim într-o lume bolnavă psihic şi ne amăgim că suntem sănătoşi tun.
Sunt conştient că e relativ uşor pentru oricine să facă rost de ceva armament şi nişte cartuşe dar să nu-mi spuneţi că e floare la ureche să obţii câteva zeci de lăzi cu AK47 plus muniţia aferentă. Ştiu şi că se pot îndesa câteva produse de pe piaţă într-o bucată de Pexal ca să-ţi faci o bombă dar nu cred că poţi fabrica grenade în beci.

Aşadar cine toarnă gaz pe foc?
Sunt zeci de organizaţii teroriste şi formaţiuni insurgente de-a lungul şi de-a latul Africii, Asiei şi Americii de Sud şi întrebarea este: cine dracu' le înarmează?
Cum se face că aceste grupări au acces nelimitat la cele mai moderne şi sofisticate arme în condiţiile unui control strict exercitat la sol, în aer şi pe mare? E adevărat că traficanţii sunt foarte abili în afaceri dar nu-mi aduc aminte să se fi deschis vreo fabrică de AKM-uri şi Uzi-uri în Afganistan ori Nigeria.

FARC luptă contra autorităţilor columbiene de o eternitate, MEND îşi face de cap de prin 2006 iar talibanii afgani rezistă de ani buni armatelor profesioniste ale Coaliţiei. Guvernele ţărilor producătoare de armament operează cu reglementări extrem de stricte în domeniu deci cum ajung, de exemplu, Uzi-urile fabricate în Israel în mâinile talibanilor?

Citim sau auzim despre vaste tabere de antrenament ale formaţiunilor teroriste sau de gherilă, le ascultăm mesajele pline de ură, ştim cine sunt dar nu suntem în stare să le tăiem căile de aprovizionare? Cine ziceaţi că toarnă gaz pe foc? Cine exportă armament ca să-şi umple vistieria cu diamante africane? Cine schimbă lansatoare de rachete şi grenade pe opiu afgan pentru nesătula industrie farmaceutică? Fraierii care nu ne mai sunt de folos şi-i târâm din când în când prin tribunale ca traficanţi?

Publicat de: Mihai (C.T.)
Data: 4 februarie 2011 (09:00)
Arhivat în: , , ,

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Designed by SimplexDesign |

hit counter for blogger