Agentu' Tudor
Mihai (C.T.) Antitrust, Scurte, TrădătoriRuşii şi-au pierdut răbdarea dom'le. România trebuie neapărat scoasă din UE cât mai repede. Aşa că lăsară dreacu' diplomaţia şi ordonară "Suedezului" Radu Tudor (un vechi şi drag...
Sensibilitatea actorului
Mihai (C.T.) Cărţi, Cultură, Teatru"Oh Boy" sau "O, ce Boi"?
Mihai (C.T.) Diverse, Nătângi, ScurtePCRM - 40,5% din voturi, 44 mandate;Ce să ne mai mirăm de măiastrul rezultat când ieri însuşi maiestrul HuHuHurezeanu făcea apologia Moscovei în timp ce-i ardea scurt, la ficat, pe nesimţiţii de imperialişti americani care, nu-i aşa, sunt cu toţii foşti agenţi CIA. Bravos neicusorule, nu-ţi trebuiră decât fo douăj' dă ani şi neşte bănişori mânjiţi ca să treci de la înfierarea Securităţii la înfierarea CIA.
PLDM - 28,7%, din voturi, 31 mandate;
PDM - 12,9% din voturi, 15 mandate;
PL - 9,3% din voturi, 11 mandate;
Cazul Biafra (VI)
Mihai (C.T.) Africa, Genocid, Internaţional, NigeriaPsyOps: "Închisoarea" Stanford (II)
Mihai (C.T.) Almanah, Controverse, Psihiatrie, PsihologieMetodologie
Zimbardo, în vederea asigurării condiţiilor pentru desfăşurarea experimentului pe care l-a denumit "Închisoarea Stanford", a dispus transformarea subsolului universităţii într-o replică a unei instituţii corecţionale. După încheierea lucrărilor de amenajare, în ziarele locale au fost publicate anunţuri de recrutare de voluntari iar din cei 75 de candidaţi au fost selecţionaţi 24 de bărbaţi a căror stare mentală şi emoţională a fost catalogată ca stabilă. Aceştia au fost împărţiţi în două grupuri egale, 12 "gardieni" şi 12 "prizonieri".
Cei din grupul "gardienilor" au fost echipaţi cu uniforme asemănătoare celor militare şi dotaţi cu bastoane din lemn. În plus aceştia au fost obligaţi să poarte în permanenţă ochelari de soare cu lentile oglindă care le ascundeau privirile făcându-i să pară inumani. Într-o primă întrunire informală, Zimbardo, intrat în rolul directorului de închisoare, le-a prezentat "gardienilor" singura restricţie în vigoare pe perioada experimentului: pedepsele cu caracter fizic erau strict interzise. În afara acestei restricţii gardienii puteau conduce închisoarea aşa cum credeau de cuviinţă, urmând a fi împărţiţi în schimburi cu orar regulat şi atribuţiuni fixe.
Prin contrast "prizonierii" urmau a fi echipaţi cu cămăşi lungi din pânză ieftină, portul lenjeriei intime fiind interzis. Fiecăruia avea să i se atribuie un număr de identificare după care urmau să fie apelaţi şi la care erau obligaţi să răspundă, utilizarea numelor fiind interzisă. La una din glezne vor purta un lanţ menit să le amintească constant că erau deţinuţi într-o instituţie corecţională. Condiţiile lor de trai urmau a fi mai mult decât spartane, având dreptul doar la o saltea pe care să doarmă şi la hrană zilnică. Lotul "deţinuţilor" a primit instrucţiuni să aştepte la domiciliu până când vor fi anunţaţi de începerea experimentului dar "anunţul" a sosit pe neaşteptate în momentul în care locuinţele le-au fost luate cu asalt de echipaje ale poliţiei locale care fusese de acord să participe la experiment. Subiecţii, fără a li se specifica faptul că această acţiune este o parte a experimentului, au fost arestaţi pe loc sub acuzaţia de jaf armat. Conform legilor în vigoare au fost amprentaţi şi fotografiaţi după care au fost dezbrăcaţi la piele, supuşi unei percheziţii a cavităţilor, tunşi chilug şi escortaţi în celule.
Cin' să fie?
Mihai (C.T.) Diverse, Gabriela Vrânceanu, Scurte, Traian BăsescuŞcoala de tonomate (VII)
Mihai (C.T.) Antitrust, Diverse, Editorial, Jurnalişti, MediaDe ce oare?
Mihai (C.T.) Antitrust, Chelu, Diverse, Fătuloiu, Mită, ScurteCazul Chelu, încă de la declanşarea sa, s-a transformat într-un vector de anatemizare a chestorului Fătuloiu. Clasicele A3 şi RTV dar şi recentul copil de suflet al lui...
Cazul Biafra (V)
Mihai (C.T.) Africa, Genocid, Internaţional, NigeriaPsyOps: "Închisoarea" Stanford (I)
Mihai (C.T.) Almanah, Controverse, Psihiatrie, PsihologieIntroducere
Acest mult hulit experiment desfăşurat în 1971 în subsolul universităţii americane Stanford a reuşit să rămână în istorie ca exemplificare pentru efectele neşteptate ce pot apărea atunci când te joci de-a psihologia cu natura umană. Studiul mai mult a creat noi întrebări decât a reuşit să răspundă celor mai vechi referitoare la imoralitatea şi întunecarea ce încă persistă, adânc îngropate, în psihicul uman.
Din punct de vedere pur ştiinţific experimentul a fost un eşec, însă a generat anumite rezultate ce pot fi utilizate pentru a arunca o privire în nebuloasa psihologiei umane şi a comportamentului social. Implicaţiile sale etice sunt încă subiect de discuţie în facultăţi şi alte instituţii de învăţământ cu profil psihologic de pe mapamond şi au revenit în atenţia publică odată cu dezvăluirea abuzurilor de la Abu Ghraib şi Guantanamo. Studii similare au mai avut loc din 1971 încoace însă acestea s-au desfăşurat sub un control mult mai strict şi au fost atent monitorizate astfel încât să nu degenereze în manifestări de abuz sistematic şi încălcări flagrante ale drepturilor şi demnităţii participanţilor.
Premise
În 1971 psihologul Philip Zimbardo a vrut să demonstreze că gardienii unei închisori şi prizonierii pe care aceştia îi păzesc au tendinţa să îşi asume roluri predefinite, comportându-se aşa cum cred ei că ar trebui să se comporte, uitând să mai raţioneze şi pierzându-şi simţul moralei. Zimbardo dorea să expună ceea ce se poate întâmpla cu oamenii cărora li se răpeşte individualitatea şi demnitatea, dobândindu-se astfel controlul absolut asupra acestora, precum şi cealaltă extremă, studiind căile prin care gardienii ce dobândesc controlul absolut asupra deţinuţilor derapează spre dezumanizare şi abandonarea convenţiilor sociale şi morale.
Ca obiectiv secundar, în cadrul experimentului, urmau să fie studiate efectele pe care un mediu fără contact cu exteriorul, în care stimularea senzorială este minimă iar trecerea timpului nu este măsurată de nici un instrument, le poate avea asupra psihicului unor oameni supuşi stresului.
Tot ei... ?
Mihai (C.T.) Chelu, Diverse, Fătuloiu, Mită, Nătângi, ScurteCătălin Chelu, om de afaceri din Galaţi/Ploieşti, situat undeva pe la poziţia 300 în topul Forbes, şi "protagonist" în trei dosare DIICOT, a vrut să-l mituiască pe Fătuloiu....
Cazul Biafra (IV)
Mihai (C.T.) Africa, Genocid, Internaţional, NigeriaRaşpel tată, raşpel
Mihai (C.T.) Antitrust, Diverse, Rogozanu, Scurte, Vîntuin personajul de stenograma “Vintu” vad un tip haotic care vrea sa para tatal tuturor strategiilor si care are momente de furie ca nu e ascultat cum trebuie...
Şcoala de tonomate (VI)
Mihai (C.T.) Antitrust, Diverse, Editorial, Jurnalişti, MediaCând Don Juan pierde războiul…
Mihai (C.T.) Cultură, Teatru...prin neprezentare
Mihai (C.T.) Adevăr, Mihai Voicu, PNL, PSD, Scurte, Traian Băsescu, Victor PontaDacă PNL, prin vocea suavă a mostrei de inteligenţă ce răspunde la numele Mihai Voicu, a spus răspicat, de la bun început, că nu merge la consultările cu...
Cazul Biafra (III)
Mihai (C.T.) Africa, Genocid, Internaţional, NigeriaCharles Goldie (1870-1947)
Mihai (C.T.) Artă, Cultură, PicturăRevelaţii scientologice (I)
Mihai (C.T.) Almanah, Controverse, ReligieAdoris şi Kromia
Mihai (C.T.) Cărţi, CulturăŞcoala de tonomate (V)
Mihai (C.T.) Antitrust, Diverse, Editorial, Jurnalişti, MediaCazul Biafra (II)
Mihai (C.T.) Africa, Genocid, Internaţional, NigeriaCelălalt Saint-Louis
Mihai (C.T.) Azimuturi, Muzică, Senegal, VacanţăMisterele Universului (II)
Mihai (C.T.) Almanah, Astronomie, Galaxie, Mistere, Ştiinţe, UniversCazul Biafra (I)
Mihai (C.T.) Africa, Genocid, Internaţional, NigeriaŞcoala de tonomate (IV)
Mihai (C.T.) Antitrust, Diverse, Editorial, Jurnalişti, MediaThomas Cole (1801-1848)
Mihai (C.T.) Artă, Cultură, Editorial, PicturăMisterele Universului (I)
Mihai (C.T.) Almanah, Astronomie, Galaxie, Mistere, Ştiinţe, Univers- Oare?
- Solidaritate
- Petecu'
- Nemţeşte
- Sănătate!
- Un tip pe cinste
- Alt învins...
- Breachin' Niuvs
- I-auzi, ia!
- Parol, Miţo, parol!
- Ferma Animalelor
- Iar...
- Tic-Tac
- Pe faţă?
- Oo
- Prafu'
- Care pe care...
- Declaraţii, peroraţii...
- Tonta
- Sondorii
- Bibicu
- Hera
- Jihad eolian
- Möbius TV
- Atac la vedere
- Ah, istoria!
- Chilibabanu' hoţomanu'
- Înţeleptul...
- Nomina odiosa
- Dumnezeu să ne ierte...
Bloguri
Cinema
Captain America: Civil War
din 6 Mai
Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Elizabeth Olsen |
Detalii |
DISQUS STATS
Top Commenters
-
Mihai (C.T.)
· 14 posts -
Riddick
· 9 posts -
Riddick Prioritate de dreapta
· 6 posts -
Crystal Clear
· 4 posts -
John Galt
· 2 posts
Recent Comments
-
Mihai (C.T.)
Sursa?
http://www.gustavecourbet.org specifică luna iunie. -
Cristina Mihaela Botîlcă
Courbet este nascut la 10 mai, nu iunie.
-
Hronic
anghela merchel, anghela merchel:
-
dicanel
Sunt de acord cu textul de mai sus, dar le mai nimeresc și ei:
http://ro.wikipedia.org/wik... -
Hronic
Invins din inalte ratiuni de partid si de stat